Magyar Menedék Könyvesház

Magyar Menedék Könyvesház

Részletes kereső
Általános tájékoztató a klasszikus internetes bankkártyás fizetés menetéről
Kedves Vásárlónk!
Habár közel 10 éve Magyarországon az elsők között vezettük be a PayPal fizetést, azt elsődlegesen a tengerentúlon élő magyar emigráció számára tettük hozzáférhetővé. Idővel azonban Magyarországon is változtak a vásárlói szokások, és mind többen szeretnék igénybe venni a készpénzkímélő bankkártyás fizetést az internetes rendelések során.

Ámde sokan viszolyognak az angol nyelvű PayPal felülettől, ezért döntöttünk úgy, hogy magyar szolgáltató bank bevonásával lehetővé tesszük weboldalunkon a direkt bankkártyás fizetést magyar felülettel. Partnerbankunk az OTPBank, aki biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét tetszőleges bank által kibocsájtott bankkártya esetében. Könyvesboltunkban eddig is lehetett kártyával fizetni, de most az internetes fizetésről beszélünk. Első körben belföldön és az E.U.-ban vezetjük be ezt a lehetőséget.

A bankkártyás fizetésnek számtalan előnye van. Kiváltja a banki átutalást, amit adó terhel. Készpénzkímélő, kényelmes, gyors, nem terheli banki különadó. Továbbá a GLS futárszolgálat dolgát is megkönnyíti, hiszen a küldeményt készpénzkezelés nélkül kézbesíteni tudja akár úgy is, hogy kollégái, szomszédja, satöbbi is át tudja venni, ha pont akkor nincs a megadott címen, amikor a futár odaér. Pl. kiment ebédelni a munkából.

Ezt az összeállítást azok számára készítettük el, akik még sosem használták bankkártyájukat internetes fizetésre, vagy esetleg nem is tudják, hogy kártyájuk erre is alkalmas. A puding próbája az evés. íme:
Kártyás fizetéssel kapcsolatban felmerülő néhány kérdés:
Mi van akkor, ha nem teljesíthető vagy csak részben teljesíthető a megrendelés?
Ebben az esetben automatikusan visszakerül a kártyájára a pénz, amiről automatikus email-értesítést is kap tőlünk.
1 könyvet kifelejtett, szeretne rárendelni, de csak 1 szállítási költséget szeretne fizetni
Mi sem egyszerűbb. Adja le azt a megrendelést is, fizesse ki online ugyanúgy bankkártyával, és a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy vonjuk össze a korábbival. Az összevonás során nyilván túlfizetés keletkezik, amit rendszerünk automatikusan visszautal bankkártyájára. Erről is automatikus email-értesítést kap. Csak azonos fizetési módú megrendeléseket tudunk összevonni.
Évekkel ezelőtt már kipróbálta, és nem működött a kártyás fizetés a neten
Nem jelent semmit. A bankok lekövették a vásárlói szokások változását, így a 2 leggyakoribb kártya mostmár elfogadott internetes vásárlásra is, tehát most már gyakorlatilag szinte minden kártya jó. Próbálja ki újra, de előbb olvassa el ezt a tájékoztatót.
A bankkártyás fizetés technikai részleteiről röviden
Ez a fizetési mód úgynevezett kétlépcsős háromszereplős fizetés, ami magyarul azt jelenti, hogy a kártyaadatait mi nem látjuk, azt Ön a OTP titkosított csatornáján adja meg, senkinek nincs hozzáférése.

A kétlépcsős fizetés azt jelenti, hogy amikor fizet, csak zárolásra kerül a számláján a pénz, és a teljesíthetőség függvényében ebből a zárolt összegből kerül terhelésre a fizetés. A számlatörténetében ekkor jelenik meg az összeg, ami megegyezik a ténylegesen általunk kiszámlázott összeggel. Ez az összeg logikusan nem lehet nagyobb, mint a zárolt összeg.

Webáruházunk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán. Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.
Zárolás feloldásáról és a jóváírásról:
A kétlépcsős háromszereplős fizetés:
Könyvesházunk úgynevezett háromszereplős kétlépcsős fizetést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy első körben csak a zárolás történik meg, és erre vonatkoztatva a későbbiekben történik meg a terhelés. Amennyiben jóváirás történik, annak több változata van:
Napon belüli azonnali feloldás
Az összeg a zárolásból kerül feloldásra, amennyiben a zárolás és a feloldás napja egybeesik, ennek megvalósulása elméletileg azonnali, de legkésőbb 2 banki munkanapon belüli. A zárolásról és a feloldásról ebben az esetben a kártya történetében tranzakció nem keletkezik, így annak bejegyzése sincs, mivel pénzmozgás nem történt.
Zárolás sima feloldása
ebben az esetben a feloldás 2 banki munkanapon belül valósul meg, tranzakciós bejegyzés nem keletkezik, mivel pénzmozgás nem történt.
Részleges terhelés
Ebben az esetben a különbözet kerül feloldásra, bejegyzés a tényleges terhelésről keletkezik. Idővonzata jellemzően 2 banki munkanap.
Részleges vagy teljes jóváírás terhelés után
Ebben az esetben már van tranzakciós bejegyzés a kártya történetében, így újabb bejegyzés keletkezik a jóváirásról is.
Panasz, észrevétel
Amennyiben a feloldás vagy jóváírás 2 banki munkapon belül sem került átvezetésre, minden esetben a saját bankkártyája kibocsájtó bankjával vegye fel a kapcsolatot, mivel érdemben lépni ebben az esetben csak Ők tudnak, és csak ők tudják feloldani a zárolást.
Vegye elő bankkártyáját, és nézze meg, hogy az alábbi logók valamelyike szerepel-e a bankkártyáján. Teljesen mindegy, milyen bank, a két dolog részben független ettől:
Amennyiben igen, akkor az Ön bankkártyája alkalmas internetes fizetésre is. Ekkor annyi a dolga, hogy a megrendelés során kiválasztja a bankkártyás online fizetést az alábbi pötty bejelölésével:

A megrendelés véglegesítésekor Ön átkerül a banki fizetőfelületre, ami az alábbi módon néz ki (fontos tudnivaló, a fizetés végrehajtására max 5 perc áll rendelkezésre, ezt követően új fizetési próbálkozást kell indítani!):
Itt először válassza ki a kártya tipusát a a kártyatipus mezőre való kattintással. Ekkor lenyílik a lista:
A listán belül kattintson a megfelelő kártyatipusra. Itt ebben a példánkban például Maestro kártyát választottam ki (Megjegyzés: habár szerepel a listában a SZÉP és a Cafeteria Kártya, ez azonban szolgáltatásokra vonatkozik, könyvet NEM lehet vele venni, nem fogadja el.):
Folytassa az űrlap kitöltését.
Sikeres kitöltés után, nyomja meg alul a Tovább gombot. Ekkor mégegyszer ellenőrizheti, hogy minden megadott adat helyes-e.Ezzel a fizetési folyamat elindult, várja meg, amíg visszakerül a weboldalunkra, ne csukja be a böngészőjét, a fizetési folyamat a weboldalunkon záródik le, sőt az esetleges hibaüzeneteket is itt olvashatja el.

Amennyiben hibás kártyaadatokat adott meg, A megadott kártya terhelése nem lehetséges hibaüzenetet fog kapni. Ekkor megismételheti a kártyás fizetést.
Ugrás vissza a nyitólapra - Katt ide